A co když vám řekneme, že v téhle navíc doplníte denní porci zeleniny?
Ingredience na 8 menších kousků:
Na buchtu:
Na krém:
Cuketu oškrábeme a nastrouháme najemno, banán rozmačkáme vidličkou. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni (miska nad hrncem s vařící vodou) a smícháme s cuketou, banánem, čekankovým sirupem, solí a vejcem. Do směsi prosejeme mouku, kakao, kypřící prášek a sodu a dobře promícháme. Směs nalijeme do menšího pekáčku vyloženého pečícím papírem a pečeme na 180°C asi 30-40 minut. Zda je buchta hotová poznáte tak, že do ní zapíchnete špejli (nebo párátko) a po vytažení je čistá bez drobečků. Hotovou buchtu nechte vychladnout.
Čokoládu na krém rozpusťte, smíchejte s jogurtem a natřete na vychladlou buchtu.
A je to!