Zdravá čokoládová buchta s krémem

Jednoduchý recept na rychlou a zdravou buchtu se hodí vždycky.

A co když vám řekneme, že v téhle navíc doplníte denní porci zeleniny?

Ingredience na 8 menších kousků:
Na buchtu:

  • 200 g cukety
  • 1 zralý banán
  • 50 g čekankového sirupu
  • 100 g hořké čokolády
  • 1 vejce
  • 100 g celozrnné mouky
  • 30 g kakaa
  • špetka soli
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 1 lžička jedlé sody

Na krém:

  • 100 g hořké čokolády
  • 100 g jogurtu

Postup:

Cuketu oškrábeme a nastrouháme najemno, banán rozmačkáme vidličkou. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni (miska nad hrncem s vařící vodou) a smícháme s cuketou, banánem, čekankovým sirupem, solí a vejcem. Do směsi prosejeme mouku, kakao, kypřící prášek a sodu a dobře promícháme. Směs nalijeme do menšího pekáčku vyloženého pečícím papírem a pečeme na 180°C asi 30-40 minut. Zda je buchta hotová poznáte tak, že do ní zapíchnete špejli (nebo párátko) a po vytažení je čistá bez drobečků. Hotovou buchtu nechte vychladnout.

Čokoládu na krém rozpusťte, smíchejte s jogurtem a natřete na vychladlou buchtu.

A je to!