Jasně, červená řepa je pro většinu lidi naprosto nenáviděná zelenina spojená se spoustou nevábných vzpomínek na školní jídelnu. Tady ale musíme být důslední – ve školní jídelně se podávala nakládaná kyselá červená řepa. Věříme, že když koupíte červenou řepu vařenou (zabalená ve vakuovém obalu se dá dnes celkem běžně sehnat třeba v Bille) a ušetříte si tu úmornou práci s dlouhým vařením, tak vás nechuť ze školní jídelny začne pomalu, ale jistě opouštět. Dalo by se říct, že první krok k dobrému vztahu s červenou řepou je zapéct ji do čokoládové buchty a hned druhý krok je tahle pomazánka. 🙂
Řepu nastrouháme nahrubo, smícháme s jogurtem, sýrem a prolisovaným česnekem. Dochutíme solí a pepřem. K řepové pomazánce se dobře hodí kozí sýr. Doporučujeme například ten hermelínového typu v ruličce s krémovým středem.