Zdravé pečení je jeden velký výživový problém. Aby byl desert zdravější, spoustu lidí nahrazuje mouku mletými oříšky, které ale způsobí, že výsledek je mnohonásobně tučnější a tedy kaloričtější. Někdo se zase snaží nahrazovat cukr různými alternativními sladidly. Většina z nich je ale zase jen cukr, akorát v mnohem dražším kabátku.
My bychom vám chtěli dát pár univerzálních rad.
Suché ingredience dáme do mixéru a rozmixujeme tak, aby vznikla taková hrubší mouka. Oddělíme žloutky od bílků. Máslo utřeme se zvoleným sladidlem, přidáme žloutky, jogurt, kůru, vanilkový extrakt a promícháme. Přidáme „mouku“ a zpracujeme v těsto. Bílky ušleháme na polotuhý sníh a opatrně vmícháme do těsta. Nalijeme do formy vyložené pečícím papírem. Posypeme ovocem a pečeme na 180°C asi hodinu do zlatova.